educratsweb logo


Chhattisgarh Patwari Exam Solved Question Paper (Exam Held on: 15-01-2017)

1. Which is not the objective of scrapping the Rs. 500 and Rs. 1000 notes? 
(a) To abolish black money 
(b) To eliminate corruption 
(c) To accelerate the economic growth 
(d) None of the above 
(Ans : c)

2. Which sector has more growth rate to accelerate the industrial growth of India in 2015-16? 
(a) Mining and Quarrying 
(b) Manufacturing 
(c) Electricity 
(d) Construction 
(Ans : c)

3. Which State has least population in India as per 2011 census? 
(a) Arunachal Pradesh 
(b) Sikkim 
(c) Goa 
(d) Mizoram 
(Ans : b)

4. Which of the following is not included in the term 'State' as defined in the Article-12 of the Constitution? 
1. Parliament 
2. State Legislature 
3. Union Judiciary 
4. State Judiciary (High Court) 
6. Union Executive 6. State Executive 
7. All local authorities of India 
8. All local authorities under the control of government of India 
(a) 1, 2 
(b) 3, 4 
(c) 5, 6 
(d) 7, 8 
(Ans : b)

5. In which of the following years the Non-cooperation movement was suspended by Mahatma Gandhi? 
(a) 1921 
(b) 1922 
(c) 1923 
(d) 1924 
(Ans : b)

6. How many parts are there in the Constitution? 
(a) 22 
(b) 23 
(c) 24 
(d) 25 
(Ans : d)

7. An important cash crop of Punjab is– 
(a) Cotton 
(b) Jute 
(c) Manila Hemp 
(d) Bajra 
(Ans : a)

8. What type of air pressure is found at the centre of cyclone? 
(a) Low 
(b) High 
(c) Medium 
(d) All of these 
(Ans : a)

9. Which of the following Governor-Generals Promulgated the policy of 'Subsidiary Alliance'? 
(a) Warren Hastings 
(b) Lord Cornwallis 
(c) Lord Wellesley 
(d) Lord Dalhousie 
(Ans : c)

10. The second battle of Panipat in AD 1556, was fought between whom of the following? 
(a) Akbar and Rana Pratap 
(b) Akbar and Hemu 
(c) Akbar and Hana Sanga 
(d) Akbar and Durgavati 
(Ans : b)

11. Who can remove the members of State Public Service Commission? 
(a) President 
(b) Governor 
(c) Supreme Court 
(d) State Legislature 
(Ans : a)

12. The filament of a bulb is made of– 
(a) copper 
(b) tungsten 
(c) aluminium 
(d) lead 
(Ans : b)

13. The human eye forms the image of an object at its– 
(a) cornea
(b) iris 
(c) pupil 
(d) retina 
(Ans : d)

14. What is correct about Appropriation Bill? 
1. It is introduced by Finance Minister. 
2. It is introduced in Lok Sabha. 
3. It can be amended by Lok Sabha. 
4. It is presigned by President. 
5. It gives the legal power to the government for expenditure. 
6. Cut motion can be introduced by the opposition. 
Code : 
(a) 1, 4, 6 
(b) 2, 4, 5 
(c) 2, 3, 5 
(d) 1, 2, 5 
(Ans : d)

15. Who of the following was the first Home Minister of Independent India? 
(a) Sardar Patel 
(b) Govind Ballabh Pant 
(c) Jagjivan Ram 
(d) Maulana Azad 
(Ans : a)

16. Which Five Year Plan will be end in 2016-17 in India? 
(a) 13th Five Year Plan 
(b) 11th Five Year Plan 
(c) 12th Five Year Plan 
(d) None of the above 
(Ans : d)

17. Which of the following includes the term 'Office of the Profit' in the context of membership of Parliament? 
(a) Whether government has power of appointment. 
(b) Whether government has the right to remove the holder of office. 
(c) Whether government pays the remuneration to the holder of office. 
(d) All of the above (Ans : b)

18. A citizen, who was declared disqualified to contest election by the supreme Court of India, even then she was appointed Chief Minister by the Governor and State. 
(a) Mayawati/Romesh Bhandari/Uttar Pradesh 
(b) Mamta Banerjee/NN Vora/West Bengal 
(c) Jayalalitha/Fatima Ali/Tarnil Nadu 
(d) Sheela Dixit/Najeeb Jung/Delhi 
(Ans : c)

19. Mauryan emperor Bindusara was the follower of which of the following religion? 
(a) Vedic religion 
(b) Buddhism 
(c) Jainism 
(d) Ajivika religion 
(Ans : d)

20. Which is not included in allied sectors of agriculture in India? 
(a) Crops 
(b) Livestock products 
(c) Forestry 
(d) Fisheries 
(Ans : a)

21. In which natural region, maximum diurnal range of temperature occurs? 
(a) Equatorial region 
(b) Western European region 
(c) Mediterranean region 
(d) Hot desert region 
(Ans : d)

22. The gas used in fire extinguisher is– 
(a) nitrogen
(b) sulphur dioxide 
(c) carbon dioxide 
(d) hydrogen 
(Ans : c)

23. Which type of wind belongs to loo? 
(a) Permanent wind 
(b) Periodic wind 
(c) Local wind 
(d) None of these 
(Ans : c)

24. Diphtheria is caused by following organism– 
(a) Fungus 
(b) Virus 
(c) Bacteria 
(d) Worm 
(Ans : c)

25. On which latitude is the sun vertically located on June 21? 
(a) Equator 
(b) Tropic of Cancer 
(c) Tropic of Capricorn 
(d) North Pole 
(Ans : b)

26. Gujarat is one of the chief producer of which of the following crop? 
(a) Wheat 
(b) Sugarcane 
(c) Bajra 
(d) Coconut 
(Ans : c)

27. A remote of a television is related to– 
(a) X-rays 
(b) Ultraviolet rays 
(c) Infrared signals 
(d) None of these 
(Ans : c)

28. What is correct about Finance Bill? 
1. It is presigned by the President. 
2. It can be' introduced in Rajya Sabha. 
3. It can be introduced in Lok Sabha only. 
4. Rajya Sabha can refuse to assent the Bill. 
5. In the position of deadlock President can summon for joint session of Parliament, 
28. President can't refuse to sign on the Bill. 
(a) 1, 2, 4, 5 
(b) 2, 3, 5, 6 
(c) 1, 3, 4, 5 
(d) 2, 4, 5, 6 
(Ans : d)

29. The weight of a body is measured maximum in– 
(a) air 
(b) water 
(c) hydrogen 
(d) nitrogen 
(Ans : a)

30. Which is the most appropriate criteria to measure the economic development of a nation? 
(a) Increase in Gross Domestic Product 
(b) Increase in Net National Income 
(c) Increase in Per Capita Income 
(d) Improvement in Human Development Index
(Ans : d)

31. Lime water contain– 
(a) calcium hydroxide 
(b) sodium hydroxide 
(c) calcium chloride 
(d) None of these 
(Ans : a)

32. In which of the following sessions in 1929, the Indian National Congress passes the resolution of 'Poorna Swaraj'? 
(a) Amritsar Session 
(b) Karachi Session 
(c) Lahore Session 
(d) Nagpur Session 
(Ans : c)

33. In which side of the continent, the Hot deserts are located? 
(a) Eastern 
(b) Western 
(c) Anywhere 
(d) Middle 
(Ans : b)

34. What is the loan limit of Kishor Bucket under Pradhan Mantri MUDRA Yojana? 
(a) Rs. 50000 
(b) Rs. 50000 to 5 lakh 
(c) Rs. 5 lakh to 10 lakh 
(d) None of the above 
(Ans : b)

35. Which of the following Vedas contains the famous Gayatri Mantra? 
(a) Rigveda 
(b) Samaveda 
(c) Yajurveda 
(d) Atharvaveda 
(Ans : a)

36. Elected President of America, Donald Trump was candidate of which party? 
(a) Democratic party 
(b) Republican party 
(c) Green party 
(d) Constitution party 
(Ans : b)

37. Which University of this State is associated with Management Technology? 
(a) Maharishi University 
(b) OP Jindal University 
(c) Ayush University 
(d) Guru Ghasidas University 
(Ans : a)

38. Which is the 5th country inducted in BRICS Nations? 
(a) Brazil 
(b) Russia 
(c) India 
(d) South Africa 
(Ans : d)

39. Who is the present Chief Justice of India? 
(a) YV Chandrachud 
(b) HL Dattu 
(c) TS Thakur 
(d) Jagdish Singh Khehar 
(Ans : d)

40. Areawise, what is the rank of Chhattisgarh State, in the country? 
(a) 6th 
(b) 9th 
(c) 10th 
(d) 11th 
(Ans : c)

41. World's longest tunnel Gotthard base is located in– 
(a) France 
(b) Italy 
(c) Switzerland 
(d) Germany 
(Ans : c)

42. Which of the following player hit three centuries in a calendar year? 
(a) Virat Kohli 
(b) Ricky Ponting 
(c) Brendon McCullam 
(d) All of the above 
(Ans : a)

43. Marwa thermal power plant is located in which district of this State? 
(a) Janjgir Champa 
(b) Raigarh 
(c) Bilaspur 
(d) Korba 
(Ans : a)

44. Which religion is associated with Losar festival?
(a) Jain 
(b) Buddha 
(c) Sikh 
(d) Hindu 
(Ans : b)

45. 'Ghumura' dance is a folk dance of which State? 
(a) Jharkhand 
(b) Arunachal Pradesh 
(c) Maharashtra 
(d) Odisha 
(Ans : d)

46. Sports to which Harjit Singh is associated with and he got fame from– 
(a) Athletics - Olympics 
(b) Swimming - Olympics 
(c) Hockey - Junior World Cup 
(d) Hockey - Asia Cup 
(Ans : c)

47. The country with which Seventh joint military exercise Ekuverin was done by India. 
(a) Sri Lanka 
(b) Bangladesh 
(c) Maldives 
(d) China 
(Ans : c)

48. How many countries have participated in 2016 Kabaddi World Cup? 
(a) 06 
(b) 10 
(c) 12 
(d) 08 
(Ans : c)

49. Match the following list–  
List I (Archaeological Excavation Sites) A. Pachrahi 
B. Sirpur 
C. Maheshpur 
D. Madkudeep
 
List II (District) 
1. Sarguja 
2. Kabeerdham 
3. Baloda Bazar 
4. Mahasamund
 
Code : 
A B C D 
(a) 2 4 3 1 
(b) 2 4 1 3 
(c) 2 1 4 3 
(d) 2 3 1 4 (Ans : b)

50. In this State under the Saur Sujala Scheme, farmers will be given which of the following in subsidised rate? 
(a) Solar cooker 
(b) Pump for irrigation 
(c) Gas cylinder 
(d) All of these 
(Ans : b)

51. The fort situated in which place of this State is known as 'Gaj Kila'? 
(a) Jashpur
(b) Sarguja 
(c) Bastar 
(d) Ratanpur 
(Ans : d)

52. At which of the following places in this State, the largest deposit of iron are exists? 
(a) Ravghat 
(b) Chhote Dongar 
(c) Bailadila 
(d) Rajhara 
(Ans : a)

53. Which of the following rail lines does not exist in this State? 
(a) Mumbai-Howrah 
(b) Raipur-Vishakhapatnam 
(c) Bilaspur-Katni 
(d) Raigarh-Puri 
(Ans : )

54. Which is called as 'jogi Bithai' in Bastar Dassahara? 
(a) Establishment of idol 
(b) Establishment of flag in chariot 
(c) Appointment of Pujari 
(d) Establishment of Kalash in the temple 
(Ans : b)

55. Which of the following was the first Maratha ruler in this State after the end of Kalchuri rule? 
(a) Bhaskar Pant 
(b) Raghuji Bhosla 
(c) Bimbaji Bhosla 
(d) Keshav Dinkar 
(Ans : c)

56. The main occupation of which tribe of this State is 'Bamboo craft'? 
(a) Halba 
(b) Kandara 
(c) Kathiya 
(d) Jhariya 
(Ans : a)

57. Which of the following was involved in the Raipur Conspiracy Case of 1942 in this State? 
(a) Maulana Abdul Raul 
(b) Ramgopal Tiwari 
(c) Paras ram Soni 
(d) Ratnakar Jha
(Ans : c)

58. In which of the following years, the British territories of this State were incorporated into a division of the Central Provinces? 
(a) 1858 
(b) 1862 
(c) 1870 
(d) 1872 
(Ans : b)

59. In which of the following years Raipur was made the capital of this state? 
(a) 1818 
(b) 1825 
(c) 1858 
(d) None of these 
(Ans : d)

60. Which of the following dynasties was the earliest during ancient period in this State? 
(a) Rajarshitulya Kula 
(b) Sharabhpuriya 
(c) Pandu 
(d) Nala 
(Ans : b)

61. To which of the following Zamindaris, the first martyr of this State Narayan Singh belonged? 
(a) Bilaigarh 
(b) Pendra 
(c) Gundardehi 
(d) Sonakhan 
(Ans : d)

62. Which of the following is the principal river of the Bastar Plateau in this State? 
(a) Indravati 
(b) Shivanth 
(c) Hasdo 
(d) Kanhar 
(Ans : a)

63. Who was one of the leader of this state imprisoned at the time of Raipur District Political Conference in March, 1922? 
(a) Pt. Sundarlal Sharma 
(b) Raul Khan 
(c) Pt. Ravishankar Shukla 
(d) Pt. Ramanand Dubey 
(Ans : c)

64. On which of the following rivers in this State, the Ravishankar Sagar Project has been situated? 
(a) Mahanadi 
(b) Shivnath 
(c) Hasdo 
(d) Indravati 
(Ans : a)

65. 'Sarhul' is the festival of which tribe of this State? 
(a) Uraon 
(b) Gond 
(c) Pradhan 
(d) Kanwar
(Ans : a) 

Chhattisgarh Patwari Exam Solved Question Paper (Exam Held on: 15-01-2017)
educratsweb.com

Posted by: educratsweb.com

I am owner of this website and bharatpages.in . I Love blogging and Enjoy to listening old song. ....
Enjoy this Author Blog/Website visit http://twitter.com/bharatpages

if you have any information regarding Job, Study Material or any other information related to career. you can Post your article on our website. Click here to Register & Share your contents.
For Advertisment or any query email us at educratsweb@gmail.com

RELATED POST
1. Some interesting facts about Vikaram Sarabhai
Vikram Ambalal Sarabhai (12 August 1919 – 30 December 1971) was an Indian physicist and astronomer who initiated space research and helped develop nuclear power in India. He was honoured with Padma Bhushan in 1966 and the Padma Vibhushan (posthumously) in 1972. He is internationally regarded as the Father of the Indian Space Program. Some interesting facts about Vikaram Sa
2. Science in Vedas
Science in Vedas   Science in Vedas The core foundation of Hindu belief is that Vedas contain source of all knowledge – physical or metaphysical. However in last 100 odd years, this belief has come under scrutiny due to the advances that modern science claims to make.
3. Uttar Pradesh : Apex Bodies and Departments
Uttar Pradesh : Apex Bodies and Departments Hon'ble Governor , Uttar Pradesh Hon'ble Chief Minister, Uttar Pradesh Government of Uttar Pradesh Vidhan Sabha, Uttar Pradesh Vidh
4. Consumer Protection Act, 2019 comes into force
The Consumer Protection Act,2019 comes in to force from today i.e. 20th July 2020. While briefing the media about the Consumer Protection Act, 2019 through video conference here today, the Union Minister for Consumer Affairs, Food & Public Distribution Shri Ram Vilas Paswan said that this new Act will empower consumers and help them in protecting their rights through its various no
5. Shaheed Udham Singh (26 December 1899 – 31 July 1940)
Shaheed Udham Singh (26 December 1899 – 31 July 1940) was a revolutionary belonging to the Ghadar Party, best known for his assassination in London of Michael O'Dwyer, the former lieutenant governor of the Punjab in India, on 13 March 1940. The assassination was in revenge for the Jallianwala Bagh massacre in Amritsar in 1919 for which O'Dwyer was responsible. Singh was subsequently tried and convicted of murder and hanged in July 1940. While in custody, he used the name Mo
6. Dhanpat Rai Shrivastava - (31st July 1880 - 8th October 1936)
Dhanpat Rai Shrivastava - (31st July 1880 - 8th October 1936), better known by his pen name Munshi Premchandwas an Indian writer famous for his modern Hindustani literature. He is one of the most celebrated writers of the Indian subcontinent, and is regarded as one of the foremost Hindi writers of the early twentieth century. His novels include Godaan, Karmabhoomi, Gaban, Mansarovar, Idgah. He published his first collection of five short stories in 1907 in a book called Soz-e Watan.
7. Consumer Welfare Fund
The Consumer Protection Act, 1986 had set in motion a consumer movement in the country. The Consumer Protection Act, 2019 which came into effect from 20th July 2020, and replaces the Consumer Protection Act of 1986 would give greater fillip to the ongoing consumer movement in the country.The Consumer Protection Act, 2019 provides for establishment of the Central Consumer Protection Authority (CCPA) to promote, protect and enforce the rights of consumers as a class.  The Act provides for  simpli
8. July 31, 2020 Google Celebrating Pacita Abad
Today’s Doodle celebrates Philippine artist, feminist, and activist Pacita Abad, renowned for her bold use of color and mixed media as well as her use of art to address global themes. On this day in 1984, Abad made history as the first woman to receive the Philippines’ prestigious Ten Outstanding Young Men award.  Pacita Abad was born on October 5th, 1
9. Indian Independence Movement
Indian Independence Movement The Indian independence movement encompasses the efforts to free India from British rule from the Nineteenth Century until the granting of Independence in 1947. The Independence Movement involved a range of different strategies from revolutionary acts of violence, to peaceful non-violent protests. Leaders of the Independence movement
10. World Metrology Day - 20 May
The theme for World Metrology Day 2020 is Measurements for global trade. This theme was chosen to create awareness of the important role measurement plays in facilitating fair global trade, ensuring products meet standards and regulations, and satisfying customer quality expectations. Indeed more widely metrology, the science of measurement, plays a central role in scientific discovery and innovation, industrial manufacturing and international trade, in improving the
11. Nobel Laureates
Nobel Laureates Amartya Sen (b-1933): Prof. Amartya Sen is the recipient of the Nobel Prize for Economics for the year 1998, becoming the first Asian to have been honoured with the award. The Santiniketanborn economist who is a pioneer in Welfare Economics has to his credit several books and papers on aspects of welfare and development. An economist with a difference, Prof. Sen is a humanist. He has distinguished himself with his outstanding writings on
12. HARYANA CIRCLE PA /SA EXAM GENERAL KNOWLEDGE SOLVED PAPER (EXAM HELD ON 27/04/2014)
HARYANA CIRCLE PA /SA EXAM GENERAL KNOWLEDGE SOLVED PAPER (EXAM HELD ON 27/04/2014) 1. How many teams are participating in IPL 2014? Ans.:8 2. Who is the deputy speaker of Lok Sabha at present? Ans.: Kariya Munda 3. Who is presently the chairman of the finance commission? Ans.:  Dr Vijay L Khelkar Yv Reddy  is the chairman of 14 Finance commission. But now 13th commission is on running .
13. List of First in India
List of First in India ● First Governor-General of Independent India—Lord Lewis Mountbatten ● Indian Governor-General of Independent India—Chakravarti Rajgopalachari ● Chief of the Indian Armed Forces—General K. M. Carriappa ● Field Marshall—General S. H. F. J. Manekshaw ● President—Dr. Rajendra Prasa
14. POWER PLANTS IN INDIA
POWER PLANTS IN INDIA Nuclear power in India         Nuclear power is the fourth-largest source of electricity in India after thermal, hydroelectric and renewable sources of electricity. As of 2012, India has 20 nuclear reactors in operation in six nuclear power plants, generating 4,780 MW while seven other reactors are under construction and are expected to generate an additional 5,300 MW. In October 2010, India drew up "an
15. Amazing Facts about the Human Body
Amazing Facts about the Human Body 1. A Human baby has over 300 bones (60 more than adults). With the passage of time some bones get dissolved inside and some get joined with others.  2. At the point when a pregnant lady endures organ harm, (for example, a heart assault), the hatchling sends undeveloped cells to the harmed organ to help repair it. Furthermore ladies who have beforehand been pregnant show neurological insurance against specific infections. 3
16. History of Indian Postal System
History of Indian Postal System Year — Work 1766 — Establishment of first Indian Postal system by Lord Clive in India. 1774 — Establishment of first G.P.O. in Kolkata by Warren Hastings. 1786 — Establishment of Madras G.P.O. 1793 — Establishment of G.P.O. at Mumbai 1854 — On Oct
17. General Knowledge Questions About Sports
General Knowledge Questions About Sports 1. Who is the leading wicket taker in the history of Test cricket —Shane Warne  2. What can be the maximum length of a cricket bat —32'  3. What is the distance between popping crease and stumps on cricket pitch —3½ ft  4. With Which game/sport is 'Popping crease' associated —Cricket 
18. List of news channels in India
List of news channels in India Hindi news channels A1 TV channel Aaj Tak ABP News A
19. AWARDS AND THEIR RELATED FIELDS
AWARDS AND THEIR RELATED FIELDS Bharat Ratna: It is the highest civilian award of the India. The award was given for outstanding achievements in the arts, literature, science and public services  but the government expanded the criteria to include "any field of human endeavor". The number of annual awards is restricted to a maximum of three in a particular year. Nobel Prize: The Nobel Prize is widely regarde
20. Indian Railway at a Glance
Indian Railway at a Glance 1831-33 : A thought to create railway development for the transportation between Madras and Bangalore cropped up. 1844 : R. S. Stephenson thought of creating East India Railway. 1845-46  : Survey work for new rail line for Calcutta–Delhi. 1848-49  : Construction of Howrah and Raniganj rail line.
21. DELHI CIRCLE PA/SA EXAM GENERAL AWARENESS SOLVED PAPER (EXAM HELD ON 27/04/2014)
DELHI CIRCLE PA/SA EXAM GENERAL AWARENESS SOLVED PAPER (EXAM HELD ON 27/04/2014) 1) Which one of the following minerals is contained in the Monazite sand of Kerala? Ans.  Thorium 2) The largest sugarcane producing country in the world is: Ans.  Brazil 3) This refers the amount that the commercial banks require to maintain in the form of gold or government approved securities before providing credit to customers: Ans
22. RRB EXAM GENERAL KNOWLEDGE SOLVED PAPER
RRB EXAM GENERAL KNOWLEDGE SOLVED PAPER 1. When was the first underground railway (Metro Railway) started? (A) 1982 (B) 1989 (C) 1984 (D) 1992 (Ans : C) 2. Shatabdi Express train was started in– (A) 1984 (B) 1988 (C) 1990 (D) 1985 (Ans : B) 3. At which of the following places Diesel Component Works is established? (A) Jamshedpur (B) Patiala (C) Perambur (D) Varanasi (A
23. Chhattisgarh Patwari Exam Solved Question Paper (Exam Held on: 15-01-2017)
Chhattisgarh Patwari Exam Solved Question Paper (Exam Held on: 15-01-2017) 1. Which is not the objective of scrapping the Rs. 500 and Rs. 1000 notes?  (a) To abolish black money  (b) To eliminate corruption  (c) To accelerate the economic growth  (d) None of the above  (Ans : c) 2. Which sector has more growth rate to accelerate the industrial growth of India in 2015-16? 
24. Punjab Circle Postal Assistant Examination General Awareness Solved Paper (Exam held on 18.05.2014)
Punjab Circle Postal Assistant Examination General Awareness Solved Paper (Exam held on 18.05.2014) 1. Identify the mismatched pair in national Sports award Ans : Dharmender Dalal - Dhyan Chand 2.The capital of world youngest nation south sudan is Ans : Juba 3.which country recently decided to implement Nitaqat law? Ans :  Saudi Arabia 4.The Lokpal and Lokayuktas bill 2013 got the President of india ascent
25. U.P. PCS Lower Subordinate Services (Pre.) Exam General Studies Solved Paper (Exam Held on 26-9-2010)
U.P. PCS Lower Subordinate Services (Pre.) Exam General Studies Solved Paper (Exam Held on 26-9-2010) 1. The Thermometer suitable to measure 2000°C temperature is— (A) total radiation thermometer (B) gas thermometer (C) mercury thermometer (D) vapour pressure thermometer Ans : (A) 2. The gas used for artificial ripening of green fruit is— (A) ethane (B) ethylene (C) carbon dioxide (D
26 Indian Army Short Service Commission (SSC) Remount Veterinary Corps 2020 #Medical & Pharma 15 Days Remaining for Apply
 Indian Army Short Service Commission (SSC)  Remount Veterinary Corps 2020 Application on the prescribed format is invited from qualified male veterinary graduates for Short Service Commission (SSC) in Remount Veterinary Corps of Indian Army for the year 2020. Army SSC Remount Veterinary Corps Rec ...
27 Teacher Vacancy Recruitment by Uttar Pradesh Madhyamik Shiksha Sewa Chayan Board (UPMSSCB) or Uttar Pradesh Secondary Education Service Selection Board (UPSESSB) 2020 #Uttar Pradesh 2 Days Remaining for Apply
 Teacher Vacancy Recruitment by UPSESSB UPMSSCB 2020 UPSESSB invites online applications on the prescribed format are invited for the following Sarkari Naukri posts of  Trained Graduate Teacher (TGT) and Post Graduate Teacher (PGT) in Uttar Pradesh Madhyamik Shiksha Sewa Chayan Board (UPMSSCB) or Uttar Pradesh Secondary Education Service Selection Board (UPSESSB) (Advertisement No. 01/2020 and 02/2020) for Government Secondary Schools in the state of Uttar Prades ...
28 UPSC Combined Defence Services Examination (CDS) (I) 2021 #UPSC 5 Days Remaining for Apply
The Union Public Service Commission (UPSC) will hold the Combined Defence Services Examination (CDS) (II), 2020 on 7th  February 2021 for admission to Indian Military Academy, Dehradun, Naval Academy, Ezihimala, Air force Academy, Hyderabad, and Officers Training Academy, Chennai for the courses (Men and Women) for recruitment of following 345 Sarkari Naukri Vacancy of Officers in Navy, Army, and Indian Air Force. (UPSC Advt. No. 2/2021.CDS-I) Online application on prescribed format i ...
29 Non-Teaching Vacancy Recruitment in NIT Jalandhar 2020 #Punjab 5 Days Remaining for Apply
Dr. B. R. Ambedkar National Institute of Technology (NIT), Jalandhar (Punjab) invites online applications in the prescribed format for Recruitment to the following various 93 Non-Teaching Sarkari Naukri vacancy posts (Advt. No. 04/2020) NIT Jalandhar Non-Teaching Recruitment 2020 Vacancies     Technical Assistant : 23 vacancies (UR-11, EWS-02, OBC-06, SC-03, ST-01), Pay Scale : Pay Level-6 ₹35400-112400     SAS Assistant : 02 vacancies ...
30 Recruitment of Non-Teaching Vacancy in NIFTEM #Jobs 16 Days Remaining for Apply
 Recruitment of  Non-Teaching  Vacancy in NIFTEM NIFTEM invites online application in the prescribed format for the recruitment of the following Non-Teaching Sarkari Naukri vacancy in NIFTEM in various disciplines in the office of NIFTEM. This is Government Job in Haryana State. (Advertisement No. N/HR&/H/2020/31) ...
31 Combined Higher Secondary (10+2) Level Examination 2020 by SSC #SSC 20 Days Remaining for Apply
 Combined Higher Secondary (10+2) Level Examination 2020 by SSC The Staff Selection Commission (SSC) will hold an open competitive Computer Based Combined Higher Secondary (10+2) Level (CHSL) Examination 2020 from 12/04/2020 to 17/04/2020 for Recruitment of various Group-C Government Jobs (Sarkari Naukri) Vacancy (Tier-I) for various Ministries/ Departments/ Organizations in the Government of India. ...
32 Himachal PSC Principal Officer Recruitment 2020 #Himachal Pradesh 9 Days Remaining for Apply
Online Recruitment Applications (ORA) are invited by Himachal Pradesh (HP) Public Service Commission (PSC) from desirous and eligible candidates for recruitment to the following   Government Job Sarkari Naukri Vacancies of Principal (B.Pharma), Planning Officer, and Veterinary Officer Vacancy under various Departments, Himachal Pradesh (Advertisement No. 07/10-/2020, 09/10-2020 and 10/10-2020). ...
33 Assistant Professor College Education Vacancy Recruitment by RPSC 2020 #Rajasthan 13 Days Remaining for Apply
Assistant Professor College Education Vacancy Recruitment by RPSC 2020 Rajasthan Public Service Commission (RPSC) invites Online application on prescribed format for the recruitment for the following Faculty Sarkari Naukri vacancy of Assistant Professor (College Education) Recruitment Examination 2020 for College Education Department of Rajasthan Government (Advt. No. 04/EP-I/2020-21). ...
We would love to hear your thoughts, concerns or problems with anything so we can improve our website educratsweb.com ! visit https://forms.gle/jDz4fFqXuvSfQmUC9 and submit your valuable feedback.
Save this page as PDF | Recommend to your Friends

http://educratsweb(dot)com http://www.educratsweb.com/content.php?id=1715 http://educratsweb.com educratsweb.com educratsweb