educratsweb@mail.com

+91

📂 Register 🔒 Login
UTTAR PRADESH SUBORDINATE SERVICE SELECTION COMMISSION (UPSSSC) AMIN AND AHLMAD RECRUITMENT EXAM 2016 SOLVED PAPER
Tag : # (UPSSSC), 2016,

Uttar Pradesh Subordinate Service Selection Commission (UPSSSC) Amin and Ahlmad Recruitment Exam 2016 Solved Paper

1. In Uttar Pradesh, lemon is largely grown in–
(a) Saharanpur and Meerut (b) Fatehpur and Pratapgarh (c) Lucknow and Hardoi (d) Allahabad and Varanasi (Ans : b)

2. Which of the following pulses is not covered under Minimum Support Price (MSP)? 
(a) Arhar (b) Masoor (c) Urad (d) Moong (Ans : b)

3. 'Gross Domestic Happiness' concept has been developed by– 
(a) Sweden (b) Bhutan (c) Austria (d) India (Ans : b)

4. Which village ,in Punjab has given the highest number Hockey Olympians? 
(a) Phagwara (b) Batala (c) Mukerian (d) Sansarpur (Ans : d)

5. The fastest train in the world is– 
(a) Shinkansen (Japan) (b) German ICE-3 (c) French TGV (d) Shanghai Maglev (Ans : d)

6. Bastar is a tribal district in the State of– 
(a) Madhya Pradesh (b) Chhattisgarh (c) Jharkhand (d) Odisha (Ans : b)

7. 'Yaari Hai Iman Mera, Yaar Meri Zindagi' is a famous Indo-Afghan friendship song picturised in the film 
(a) Dosti (b) Border (c) Zanjeer (d) Upkar (Ans : c)

8. Who said, "You should go to college and fill your head with knowledge"? 
(a) Angela Merkel (b) Michelle Obama (c) Mahasweta Devi (d) Nita Ambani (Ans : b)

9. Beton Wali Vidhwa is a short story written by– 
(a) Kamleshwar (b) Premchand (c) Ismat Chughtai (d) Khalil Gibran (Ans : b)

10. Which of the following is not included in 'Panchagavya'? 
(a) Cow milk (b) Cow dung (c) Cow ghee (d) Tulsi (Ans : d)

11. In recent visit to African countries, Indian Prime Minister Narendra Modi played drums with the President of which country? 
(a) Kenya (b) South Africa (c) Mozambique (d) Tanzania (Ans : d)

12. Which of the following countries has the highest fertility rate in the world? 
(a) Angola (b) Mali (c) Somalia (d) Nigeria (Ans : c)

13. Who among the following is the first woman President or Nepal? 
(a) Sushila Karki (b) Bidhya Devi Bhandari (c) On sari Gharti Magar (d) None of the above (Ans : b)

14. The present Prime Minister of United Kingdom is– 
(a) David Cameron (b) Andrea Leadsom (c) Angela Eagle (d) Theresa May (Ans : d)

15. The largest judicial body in the world is– 
(a) International-Court of Justice (b) Allahabad High Court (c) Supreme Court of India (d) UNCLOS on Sea (Ans : a)

16. Which of the following is not covered under Minimum Support Price (MSP)? 
(a) Tobacco (b) Copra (c) Vegetable/Fruit (d) Jute (Ans : c)

17. Who among the following is the present emperor of Japan who has desired to step down on health grounds? 
(a) Hirohito (b) Akihito (c) Naruhito (d) None of these (Ans : b)

18. Manual scavenging is banned in India since–
(a) 1947 (b) 1952 (c) 1990 (d) 1993 (Ans : d)

19. The World Population Day is observed on– 
(a) July 1 (b) July 8 (c) July 11 (d) July 25 (Ans : c)

20. What is true about 'Soil Health Card'? 
(a) It comes free of cost. (b) It gives information to improve the soil for high yields. 
(c) It helps in applying right quantum of fertilizer as per requirement of crops. (d) All of the above (Ans : d)

21. According to Census 2011, the number of women senior citizens in India is– 
(a) 103 million (b) 93 million (c) 53 million (d) 51 million (Ans : c)

22. India is world's biggest parliamentary democracy. When was its first Lok Sabha held? 
(a) August 16, 1947 (b) January 27, 1950 (c) May 13, 1952 (d) June 15, 1952 (Ans : c)

23. 'Potala Palace', a seven-storeyed structure, is associated with– 
(a) Maharana of Jodhpur (b) Dalai Lama (c) Raja Virbhadra of Himachal Pradesh (d) Bajirao Mastani (Ans : b)

24. Due to racial discrimination, Mahatma Gandhi was thrown out of the first class compartment at Pietermaritzburg Railway Station in South Africa in the year– 
(a) 1890 (b) 1891 (c) 1892 (d) 1893 (Ans : d)

25. In Euro Football Championship, 2016, Portugal won the championship defeating– 
(a) Germany (b) Spain (c) France (d) Poland (Ans : c)

26. Which among the following is part of 'Jarib'? 
(a) Feeta (b) Challa (c) Gattha (d) All of these (Ans : d)

27. One acre of land is equal to 
(a) 4840 sq yards (b) 10 sq jarib (c) 0.40467 hectare (d) All of these (Ans : a)

28. In which ancient kingdom, women used to participate in wrestling? 
(a) Bahmani kingdom (b) Vijayanagar kingdom (c) Chola kingdom (d) None of the above (Ans : b)

29. Who among the following Mughal emperors was totally non-alcoholic? 
(a) Akbar (b) Shah Jahan (c) Jahangir (d) Aurangzeb (Ans : d)

30. Who among the following brought Bhakti Movement to Northern India? 
(a) Ramanuja (b) Madhvacharya (c) Ramananda (d) Ramdas (Ans : a)

31. who among the following is the present captain of Indian hockey team participating in Rio Olympics? 
(a) Sardar Singh (b) Akashdeep Singh (c) Harmanpreet Singh(d) Sreejesh (Ans : d)

32. How many sessions of Indian National Congress were presided over by Mahatma Gandhi? 
(a) Three (b) Two (c) One (d) None (Ans : c)

33. Which of the following countries has. not adopted 'April 1 to March 31' as its Financial Year? 
(a) Japan (b) New Zealand (c) America (d) Canada (Ans : c)

34. Terminal Doppler Radar (TDR) is used for– 
(a) weather forecasting (b) landing of planes in inclement weather 
(c) recording of earthquakes (d) deep-sea navigation (Ans : a)

35. Which of the following countries has the lowest fertility rate in the world? 
(a) Singapore (b) South Korea (c) Taiwan (d) Latvia (Ans : a)

36. The first flower grown in space is– 
(a) Zinnia (b) Arnoldii (c) Rafflesia (d) None of these (Ans : a)

37. Who among the following has been conferred with the 51st Jnanpith Award by the President of India? 
(a) Ashok Vajpayee (b) Pushpesh Pant (c) Mrinal Pande (d) Raghuveer Chaudhari (Ans : d)

38. Which State government in India has started the process of banning dog-meat? 
(a) Nagaland (b) Odisha (c) Manipur (d) Arunachal Pradesh (Ans : a)

39. Which of the following cities in India is most densely populated? 
(a) Kalyan (b) Hyderabad (c) Kanpur ((d) Vijayawada (Ans : b)

40. What is the literacy rate of Lucknow, the capital of Uttar Pradesh? 
(a) 56% (b) 71% (c) 84% (d) 89% (Ans : c)

41. Who among the following was the first Governor of Uttar Pradesh? 
(a) KM Munshi (b) Sarojini Naidu (c) Sucheta Kriplani (d) VV Giri (Ans : b)

42. Which of the following agricultural crops was covered under Minimum Support Price (MSP) for the first time in 1965? 
(a) Cotton (b) Tobacco (c) Paddy (d) Wheat (Ans : c)

43. 'Operation Sankat Mochan' is associated with– 
(a) flood relief work (b) evacuation of Indians from South Sudan 
(c) National Disaster Management (d) None of the above (Ans : b)

44. Who among the following has become the new Chairman of Competition Commission of India (CCI)? 
(a) DK Sikri (b) Amitabh Kant (c) Ashok Chawla (d) Dhanendra Kumar (Ans : a)

45. 'Pokemon GO', which is recently in headlines, is associated with– 
(a) football league (b) mobile game (c) electric car (d) space mission (Ans : b)

46. When did United Provinces become Uttar Pradesh? 
(a) 1937 (b) 1947 (c) 1950 (d) 1952 (Ans : c)

47. Which Mughal emperor made Allahabad his capital? 
(a) Akbar (b) Shah Alam (c) Both (a) and (b) (d) None of these (Ans : b)

48. Prithviraj Chauhan was defeated due to treachery of Jaichand. Subsequently where and when jaichand was killed? 
(a) Tarai, 1192 (b) Chandavar, 1193 (c) Kannauj, 1194 (d) None of these (Ans : c)

49. Prior to Kannauj, Harshavardhana was the emperor of– 
(a) Kaushambi (b) Kushinagar (c) Shravasti (d) Thaneshwar (Ans : d)

50. The only area in Uttar Pradesh, where copper is found, is– 
(a) Banda (b) Mirzapur (c) Lalitpur (d) Bulandshahar (Ans : c) 

Uttar Pradesh Subordinate Service Selection Commission (UPSSSC) Amin and Ahlmad Recruitment Exam 2016 Solved Paper

#0.40467 # 2. # 3. # 4. # 5. # 6. # 7. # 8. # 9. # 10. # 11. # 12. # 13. # 14. # 15. # 16. # 17. # 18. # 19. # 20. # 21. # 22. # 23. # 24. # 25. # 26. # 27. # 28. # 29. # 30. # 31. # 32. # 33. # 34. # 35. # 36. # 37. # 38. # 39. # 40. # 41. # 42. # 43. # 44. # 45. # 46. # 47. # 48. # 49. # 50. #1965?  #31' #:  #?  #According #Africa #African #Ahlmad #Akashdeep #Akihito #Allahabad #Ambani #America #Amitabh #Andrea #Angela #Angola #Arnoldii #Arunachal #August #Aurangzeb #Austria #Bahmani #Bajirao #Bastar #Batala #Bhakti #Bhandari #Bhutan #Bidhya #Border #Bulandshahar #Cameron #Canada #Card' #Census #Chairman #Challa #Championship #Chandavar #Chaudhari #Chauhan #Chawla #Chhattisgarh #Chughtai #Commission #Competition #Congress #Cotton #Dhanendra #Disaster #Domestic #Doppler #Fatehpur #Financial #Football #France #French #GO' #Gandhi #Gandhi?  #Gattha #German #Germany #Gharti #Gibran #Governor #Happiness' #Hardoi #Harmanpreet #Harshavardhana #Health #Himachal #Hirohito #Hockey #Hyderabad #India?  #Indian #Indians #Indo-Afghan #International-Court #Jahangir #Jaichand. #January #Jarib' #Jharkhand #Jnanpith #Jodhpur #Justice #Kalyan #Kamleshwar #Kannauj #Kanpur #Kaushambi #Khalil #Kingdom #Kriplani #Kushinagar #Lalitpur #Latvia #Leadsom #Lucknow #Madhvacharya #Madhya #Maglev #Maharana #Mahasweta #Mahatma #Management #Manipur #Manual #Masoor #Mastani #Meerut #Merkel #Michelle #Minimum #Minister #Mirzapur #Mochan' #Movement #Mozambique #Mrinal #Mughal #Mukerian #Munshi #Nagaland #Narendra #Naruhito #National #Nepal?  #Nigeria #Northern #Odisha #Olympians?  #Olympics?  #Operation #Palace' #Panchagavya' #Paper 1. #Phagwara #Pietermaritzburg #Pokemon #Poland #Population #Portugal #Potala #Pradesh #Pradesh?  #Pratapgarh #Premchand #President #Prithviraj #Provinces #Punjab #Pushpesh #Rafflesia #Raghuveer #Railway #Ramananda #Ramanuja #Ramdas #Recruitment #Saharanpur #Sankat #Sansarpur #Sardar #Sarojini #Selection #Service #Shanghai #Shinkansen #Shravasti #Singapore #Solved #Somalia #Sreejesh #Station #Subordinate #Subsequently #Sucheta #Sudan  #Support #Supreme #Sushila #Sweden #Taiwan #Tanzania #Terminal #Thaneshwar #Theresa #Tobacco #UNCLOS #UPSSSC #United #Vajpayee #Varanasi #Vegetable #Vidhwa #Vijayanagar #Vijayawada #Virbhadra #Year?  #Zanjeer #Zealand #Zindagi' #Zinnia #adopted #agricultural #ancient #applying #associated #banned #banning #become #biggest #brought #by&ndash #capital #capital?  #captain #championship #cities #citizens #college #compartment #concept #conferred #copper #countries #country?  #covered #crops. #deep-sea #defeated #defeating&ndash #democracy. #densely #desired #developed #discrimination #district #dog-meat?  #earthquakes #electric #emperor #emperors #evacuation #famous #fastest #fertility #fertilizer #film  #flower #following #football #for&ndash #forecasting #friendship #government #grounds?  #headlines #health #hectare #held?  #highest #hockey #improve #in&ndash #inclement #included #information #is&ndash #jaichand #judicial #killed?  #kingdom #knowledge" #landing #largely #largest #league #literacy #lowest #million #mission #mobile #navigation #non-alcoholic?  #number #observed #of&ndash #on&ndash #parliamentary #participate #participating #picturised #planes #played #populated?  #present #presided #process #pulses #quantum #racial #recent #recently #recording #relief #requirement #scavenging #senior #sessions #seven-storeyed #should #since&ndash #started #structure #thrown #to  #totally #treachery #tribal #village #weather #weather  #with&ndash #world' #world?  #wrestling?  #written #year&ndash #yields. 
if you have any information regarding Job, Study Material or any other information related to career. you can Post your article on our website. Click here to Register & Share your contents.
For Advertisment or any query email us at educratsweb@gmail.com

RELATED POST

1. NABARD Assistant Manager (Grade A and B) Exam General Awareness Solved Paper (Exam Held on 1-3-2015)
NABARD Assistant Manager (Grade A and B) Exam General Awareness Solved Paper (Exam Held on 1-3-2015) 1. World's first robot-staffed Hotel is set to open in which of the following countries? (A) China (B) US (C) Singapore (D) Abu Dhabi (E) Japan (Ans : E)  2. In which of the following states, the per capita availability of Milk is highest in the country?  (A) Maharashtra (B) Haryana (C) Guajarat (D) Punjab (E) T
2. HARYANA CIRCLE PA /SA EXAM GENERAL KNOWLEDGE SOLVED PAPER (EXAM HELD ON 27/04/2014)
HARYANA CIRCLE PA /SA EXAM GENERAL KNOWLEDGE SOLVED PAPER (EXAM HELD ON 27/04/2014) 1. How many teams are participating in IPL 2014? Ans.:8 2. Who is the deputy speaker of Lok Sabha at present? Ans.: Kariya Munda 3. Who is presently the chairman of the finance commission? Ans.:  Dr Vijay L Khelkar Yv Reddy  is the chairman of 14 Finance commission. But now 13th commission is on running .
3. Punjab Circle Postal Assistant Examination General Awareness Solved Paper (Exam held on 18.05.2014)
Punjab Circle Postal Assistant Examination General Awareness Solved Paper (Exam held on 18.05.2014) 1. Identify the mismatched pair in national Sports award Ans : Dharmender Dalal - Dhyan Chand 2.The capital of world youngest nation south sudan is Ans : Juba 3.which country recently decided to implement Nitaqat law? Ans :  Saudi Arabia 4.The Lokpal and Lokayuktas bill 2013 got the President of india ascent
4. Chhattisgarh Patwari Exam Solved Question Paper (Exam Held on: 15-01-2017)
Chhattisgarh Patwari Exam Solved Question Paper (Exam Held on: 15-01-2017) 1. Which is not the objective of scrapping the Rs. 500 and Rs. 1000 notes?  (a) To abolish black money  (b) To eliminate corruption  (c) To accelerate the economic growth  (d) None of the above  (Ans : c) 2. Which sector has more growth rate to accelerate the industrial growth of India in 2015-16? 
5. Jammu and Kashmir Circle Postal Assistants Exam General Knowledge Solved Paper(Exam held on 18.05.2014)
Jammu and Kashmir Circle Postal Assistants Exam General Knowledge Solved Paper(Exam held on 18.05.2014) Q 1.Where is Ninety East Ridge situated? (A) Pacific Ocean  (B) Indian Ocean  (C) Arctic Ocean  (D) Atlantic Ocean Ans: (B) Indian Ocean   Q 2. ASBA Scheme is related to: (A) Initial Public Offer (B) Central Government Scheme for Women Employment
6. IGNOU B.Ed. Entrance Exam General Awareness Solved Questions
IGNOU B.Ed. Entrance Exam General Awareness Solved Questions 1. The Speaker of Lok Sabha in India is elected by the–  (A) Members of Lok Sabha (B) Members of Lok Sabha and Rajya Sabha  (C) Council of Ministers (D) Speakers of State Legislative Assemblies (Ans : A) 2. The responsibility for framing the Constitution of independent India was entrusted to the–  (A) Lok Sabha (B) Rajya Sabha (C)
7. RAJASTHAN CIRCLE PA/SA EXAM GENERAL AWARENESS SOLVED PAPER (EXAM HELD ON 27/04/2014)
RAJASTHAN CIRCLE PA/SA EXAM GENERAL AWARENESS SOLVED PAPER (EXAM HELD ON 27/04/2014) 1. As per the constitutional provision, who has the absolute and ultimate powers regarding the passing of money bills?  Ans:-the house of the people   2:- As per the constitutional of India, the reports of the comptroller and auditor general of India relating to the accounts of the state shall be submitted to? Ans:- the Governor of state
8. Madhya Pradesh Police Constable Exam Solved Paper (Exam Held on 09-08-2016)
Madhya Pradesh Police Constable Exam Solved Paper (Exam Held on 09-08-2016) 1. Who was elected to the office of President as an independent candidate?  (a) Dr. Rajendra Prasad (b) V V Giri (c) Sanjeeva Reddy (d) Dr. Zakir Hussain (Ans : b) 2. The voting age in general elections was reduced from 21 years to 18 by the–  (a) 72nd Amendment (b) 62nd Amendment (c) 61st Amendment (d) 71st Amendment (Ans :&nb
9. Indian States General Knowledge Questions
Indian States General Knowledge Questions 1. In which state has India's largest private sector sea port been commissioned recently —Andhra Pradesh  2. Which Indian State has the minimum total forest cover —Haryana  3. If you wish to visit Golconda Fort, you will have to go to which state —Karnataka 4. Which state produces maximum Soya bean —Madhya Pr
10. General Knowledge Questions About Sports
General Knowledge Questions About Sports 1. Who is the leading wicket taker in the history of Test cricket —Shane Warne  2. What can be the maximum length of a cricket bat —32'  3. What is the distance between popping crease and stumps on cricket pitch —3½ ft  4. With Which game/sport is 'Popping crease' associated —Cricket 
11. Chhattisgarh Objective General Knowledge Questions
Chhattisgarh Objective General Knowledge Questions 1. Who of the following was the first elected member of Chhattisgarh elected from the constituency of municipal councils of Nagpur and Chhattisgarh in the Legislative Assembly of the Central Provinces in 1913 ?  (A) Shivdas Daga (B) Mahant Laxminarayandas (C) NathmalMunim (D) Shivprasad (Ans : C) 2. What is Kusiyaar in Chhattisgarhi ?  (A) Paddy (B) Banana (C) Cocon
12. U.P. PCS Lower Subordinate Services (Pre.) Exam General Studies Solved Paper (Exam Held on 26-9-2010)
U.P. PCS Lower Subordinate Services (Pre.) Exam General Studies Solved Paper (Exam Held on 26-9-2010) 1. The Thermometer suitable to measure 2000°C temperature is— (A) total radiation thermometer (B) gas thermometer (C) mercury thermometer (D) vapour pressure thermometer Ans : (A) 2. The gas used for artificial ripening of green fruit is— (A) ethane (B) ethylene (C) carbon dioxide (D
13. DELHI CIRCLE PA/SA EXAM GENERAL AWARENESS SOLVED PAPER (EXAM HELD ON 27/04/2014)
DELHI CIRCLE PA/SA EXAM GENERAL AWARENESS SOLVED PAPER (EXAM HELD ON 27/04/2014) 1) Which one of the following minerals is contained in the Monazite sand of Kerala? Ans.  Thorium 2) The largest sugarcane producing country in the world is: Ans.  Brazil 3) This refers the amount that the commercial banks require to maintain in the form of gold or government approved securities before providing credit to customers: Ans
14. Helpline Services Numbers
Helpline Services Numbers Emergency Services Police – 100 Fire – 101 Ambulance – 102 Police Help line Police Helpline – 1944 Traffic Police Helpline – 1095 Dy. Commissioner of Police (Missing Children and Women) – 1094 Anti Teasing Cell – (Crime Branch Delhi) – 1096 Anti Ragging Helpline – 155222 Govt. of NCT of Delhi (D
15. Official Website of Districts of Uttar Pradesh
Official Website of Districts of Uttar Pradesh Agra : https://agra.nic.in Aligarh : https://aligarh.nic.in Ambedkar Nagar : https://ambedkarnagar.nic.in Amethi : https://amethi.nic.in Amroha : https://amroha.nic.in Auraiya : https://auraiya.nic.in Ayodhya : https://ayodhya.nic.in
16. KARNATAKA CIRCLE PA /SA EXAM GENERAL AWARENESS SOLVED PAPER (EXAM HELD ON 27/04/2014)
KARNATAKA CIRCLE PA /SA EXAM GENERAL AWARENESS SOLVED PAPER (EXAM HELD ON 27/04/2014) 1) Bleeding of gums and loosening of teeth is caused due to deficiency of: Ans.: Vitamin C   2) Which of the following is not present in blood? Ans:   Placenta   3) A stick immersed in water appears bent due to the phenomenon of: Ans:  Refraction of light  
17. General Knowledge Questions About First in India and World
General Knowledge Questions About First in India and World 1. Where was the first session of the Constituent Assembly held —New Delhi  2. Who is the first person to set foot on Moon —Neil Armstrong  3. Which was the first talkie film of India —Alam Ara  4. Which was the first English ship that came to India —Red Dragon  5. Which was the
18. RRB EXAM GENERAL KNOWLEDGE SOLVED PAPER
RRB EXAM GENERAL KNOWLEDGE SOLVED PAPER 1. When was the first underground railway (Metro Railway) started? (A) 1982 (B) 1989 (C) 1984 (D) 1992 (Ans : C) 2. Shatabdi Express train was started in– (A) 1984 (B) 1988 (C) 1990 (D) 1985 (Ans : B) 3. At which of the following places Diesel Component Works is established? (A) Jamshedpur (B) Patiala (C) Perambur (D) Varanasi (A
19. United States Commission on International Religious Freedom (USCIRF)
USCIRF is an independent, bipartisan U.S. federal government commission created by the 1998 International Religious Freedom Act (IRFA) that monitors the universal right to freedom of religion or belief abroad.  USCIRF uses international standards to monitor religious freedom violations globally, and makes policy recommendations to the President, the Secretary of State, and Congress.  USCIRF Commissioners are appointed by the President and Congressional leaders of both political parties.  T
20. Uttar Pradesh Subordinate Service Selection Commission (UPSSSC) Amin and Ahlmad Recruitment Exam 2016 Solved Paper
Uttar Pradesh Subordinate Service Selection Commission (UPSSSC) Amin and Ahlmad Recruitment Exam 2016 Solved Paper 1. In Uttar Pradesh, lemon is largely grown in– (a) Saharanpur and Meerut (b) Fatehpur and Pratapgarh (c) Lucknow and Hardoi (d) Allahabad and Varanasi (Ans : b) 2. Which of the following pulses is not covered under Minimum Support Price (MSP)?  (a) Arhar (b) Masoor (c) Urad (d) Moong (Ans :&nb
21. General Awareness Practice Study Material
General Awareness Practice Study Material Indian history and culture 1. What medieval building double dome (Double Dome) whose tomb was built in the first place? - Sikander Lodi's Tomb 2. Where is the pillar on which the peace message of Ashoka and Samudragupta's military victories are engraved details of both? - Prayag 3. AD 1960 by Aurangzeb. In order to suppress the growing power of Shivaji who gets new was expressed? - To Shai
22. Employees State Insurance Corporation Upper Division Clerks Exam 2012 General Knowledge Solved Paper
Employees State Insurance Corporation Upper Division Clerks Exam 2012 General Knowledge Solved Paper 1. The expression “Tryst with Destiny” was first used by Pandit Jawaharlal Nehru on the occasion of–  (A) Dandi March (B) August 14/15 night  (C) Quit India Movement (D) None of these (Ans : B) 2. Alpha-Keratin is a protein present in–  (A) Wool (B) Eggs  (C) Blood (D)
23. Insurance Related General Knowledge Practice Questions
Insurance Related General Knowledge Practice Questions 1. National Agricultural Insurance Scheme replace Comprehensive Crop Insurance Scheme was introduced in the year–  (A) 1997  (B) 1998  (C) 1999  (D) 2000  (Ans : c) 2. Earlier it was thought safe to allow each financial institution to carry out only one type of finance service. But now Banks are selling
24. Delhi Postman Mail Guard Exam General Knowledge Solved Paper (Exam Held on 21-12-2014)
Delhi Postman Mail Guard Exam General Knowledge Solved Paper (Exam Held on 21-12-2014) 1. Who among the following has not won the Bharat Ratna Award?  (A) CNR Rao (B) M. G. Ramachandran  (C) Sivaji Ganesan (D) K. Kamaraj (Ans : C) 2. Complete the following series: YAZ, WBX, UCV, .…… (A) STD (B) SOT (C) SEP (D) SDQ (Ans : B) 3. Who among the following has not
25. Bihar SSC Graduate Level Preliminary Exam General Knowledge Solved Paper (Exam Held on 16-2-2015)
Bihar SSC Graduate Level Preliminary Exam General Knowledge Solved Paper (Exam Held on 16-2-2015) 1. The green pigment found in plants that perform photosynthesis is–  (A) Chlorophyll (B) Chloroplast (C) Chloroform (D) None of the above (Ans : A) 2. ‘Silent Valley’ is in–  (A) Tamil Nadu (B) Go

Submit your Contents on our website

List Your Business for Free - Join Us & bring more customersList Your Business for Free - Join Us & bring more customers

We would love to hear your thoughts, concerns or problems with anything so we can improve our website educratsweb.com !
Email us at
educratsweb@gmail.com and submit your valuable feedback.

Save this page as PDF | Recommend to your Friends

https://bhojpuri-actor-actress.blogspot.com/ | https://sarkariniyukti.blogspot.com/ | https://educratsweb.blogspot.com/ | https://bhaktisangam.blogspot.com/ | https://bharatpagesblog.blogspot.com/ | https://bcspatna.blogspot.com/ | https://bizinfozones.blogspot.com/ | https://cityzoneeducation.blogspot.com/ | https://consptech.blogspot.com/ | https://saralmaterials.blogspot.com/ | https://ekbihar.blogspot.com/ | https://indiahealthplus.blogspot.com/ | https://gktalk.blogspot.com/ | https://gunjanphoto.blogspot.com/ | https://mahuli-patna.blogspot.com/ | https://modicareblog.blogspot.com/ | https://biharnalanda.blogspot.com/ | https://parsapatna.blogspot.com/ | https://prakashparv.blogspot.com/ | https://chitraguptajimaharaj.blogspot.com/ | https://shrishirdisaibabasansthan.blogspot.com/ | https://speakdoor.blogspot.com/ | https://supremedealin.blogspot.com/ | https://supremedealblog.blogspot.com/ | UTTAR PRADESH SUBORDINATE SERVICE SELECTION COMMISSION (UPSSSC) AMIN AND AHLMAD RECRUITMENT EXAM 2016 SOLVED PAPER